News Report




  Dovada ca, creativitatea unui artist nu are nici un moment de pauza:
   La ora de business profesorul ne intreaba pe rand ce afacere am vrea sa incepem dupa ce absolvim cursul.
   In acel moment nu am stiut ce sa-i raspund ,dar dupa ce am vazut aceasta stire am realizat ca voi inventa si eu un '' gadget '' ca acesta!



Folding Origami Whiteboard Puts a Conference Room In Your Pocket:




   Pentru atunci cand te loveste inspiratia, aceast flipchart portabil, alcatuit din 27 de segmente, poate fi pliat si bagat in orice buzunar si la nevoie iti ofera un spatiu rezonabil pe care sa iti treci ideea.


   Pentru ariticolul complet (in Engleza ) click aici 




   Ca si data trecuta a doua stire este din domeniul stiintei, mai exact Geometie :



Try This Brain Bending Origami Trick [VIDEO]:









   Personal ador faptul ca cineva a facut un videoclip despre aceasta forma origami, descoperita de mine(pe internet) de ceva timp!
   Sunt sigur ca prezentatoarea expica destul de bine asa ca nu are rost sa va traduc tot articolul, dar daca vreti sa cititi mai multe lucruri despre Hexaflexagoane, linkul este acolo  ------->                AICI




   Avand in vedere faptul ca stiinta este ca o a doua mama pentru mine, urmatoarea si ultima stire este din domeniul ''Origami Physic's ''.




Scientists engineer novel DNA barcode:







   Acest articol este mult prea ''delicios'' si nu vreau sa isi piarda farmecul, traducandul in romana.
   Pe scurt :Chenxiang Lin, Ralf Jungmann, Andrew M. Leifer, Chao Li, Daniel Levner, George M. Church, William M. Shih, Peng Yin, au descoperit cum se pot plia bucati de ADN flourescent pentru a forma aceste puncte colorate, citete apoi ca pe un cod de bare cu o infinitate de posibilitati.




  Pentru mai multe informatii click-uiti acest link.



1 comment:

  1. Frumoase, şi hexa-flexa, şi prezentările lui Vi; despre something-like-folding-whiteboard pot spune că le folosesc de mult timp şi cu rezultate, atât în forma originală (white adică blanc de-a dreptul, A0, A3 şi A4 şi destul de des ca free online-colab. tool-uri) cât şi sub formă de hărţi plia(n)te.
    Te-ar interesa să pliezi nişte module pentru o lucrare aproape ştiinţifică-aproape şcolară? [dificultate: super-easy/modulele în sine, asamblarea: not complicated, deadline: no deadline/când e gata, atunci e bine-primit/cine reuşeşte prima dată să le execute ăla/aia e]

    ReplyDelete