origami ne uneste sau ne dezbina?

Suntem o mana de oameni care fac origami! Origami ar trebui sa insemne prietenie! insa nici aceia care fac asta nu sunt uniti. Se face la Iasi Origami, la Onesti, sunt cativa origamisti entuziasti si activi pe forumul Origami Romania si este si asociatia ACTOR care face asta de ceva vreme. Initiative minunate si cu eforturi mari!
Cat de benefic este sa stam asa, dezbinati? sa privim chioras la realizarile celorlalti origamisti si sa nu stim, de fapt, sa facem mai multe sa promovam origami-ul ca arta in Romania.
ce este de facut? nu stiu, am renuntat sa cred ca cei mari vor da sanse celor mici, ca vor avea initiative de cunoastere reciproca.
Stiu doar ca merg pe drumul meu, cu sau fara comentariile asa zis "anonime' ale "binevoitorilor" care vor sa fie peste valoarea mea, insa nu arata si munca lor. Accept criticile oamenilor care au reusit, care o fac la vedere, si nu ascunsi sub anonimat, care au argumente tehnice la adresa muncii mele.
Sunt multi deasupra mea valoric, iar asta ma determina sa fiu mai ambitios sa fac si mai mult si mai bine!Ma amuza ca vor sa ma opreasca sa fac exact ceea ce e benefic origami-ului...sa arat si altor copii ce inseamna, ce minunat este sa iti faci prieteni pliind! si da, o fac cu ajutorul parintilor mei! are cineva ceva impotriva? s-o spuna , dar nu anonim!

3 comments:

  1. uite bogdan eu ti-am lasat multe comentarii anonim pentru ca nu am stiut sa imi fac cont pe blugul tau. astaeste tot. daca imi bagi id-ul in lista poate imi spui cum sa imi fac cont.
    si sa stii ca eu nici o data nu am avut cev impotriva ca parintii tai te ajuta sa faci asta.ba din potriva daca te pot ajua nu inteleg de ce nu ar face-o.este bine sa promoveze si sa te ajute sa devii cat mai bun.repet inca o data id-ul meu este:cristinutza_dragutza_2010
    semna, cristina de la 5-c,de la tine de la scoala.

    ReplyDelete
  2. Petrescu Horatiu27 May 2010 at 21:38

    Intr-adevar, pare trist la prima vedere ca origamistii din Romania sunt dezbinati. Eu am 23 de ani, sunt cat de cat trecut prin viata, si o sa intelegi si tu mai incolo ca oamenii nu sunt intotdeauna ceea ce par si ce zic, ca poate in spatele fiecarei intentii bune se ascund interese majore. Prin asta vreau sa spun ca incercari de fuzionare s-au incercat, poate ca stii,poate ca nu. Lucrurile pot merge sau nu pot merge, si, la fel ca si tine, fiecare comunitate origami din Romania incearca pe puterile proprii sa SE promoveze si cu asta sa promoveze si origami-ul in Romania.Nu e neaparat un lucru rau aceasta asa-zisa concurenta intre comunitati, vorba aia, concurenta e cheia capitalismului si progresului intr-o societate civilizata. Ideea de baza e ca origami se promoveaza in Romania, fie ca suntem uniti sau nu.

    Horatiu, membru al Forumului de Origami din Romania si al ADOR(Asociatia de Origami din Romania)

    ReplyDelete
  3. Frumoasa atitudinea ta,de impacare si pace ,sper ca succesele tale de pana acum sa-i convinga si pe cei care nu erau pe deplin convinsi ca ,da,meriti ceea ce ti se intampla frumos! o felicit din toata inima pe Cristiana pt. sustinerea si dragostea ei!!Si din partea mea ganduri bune , cuvantul care te descrie cel mai bine- You are the BEST!!

    BAFTA MULTA !

    ReplyDelete