astazi la Palatul de hartie, partea 1














astazi la Palatul de Hartie a fost minunat! vreme frumoasa, racoare in minunatele gradini ale Muzeului Cotroceni, vesminte traditionale romanesti in cinstea Reginei Maria si muuulti copiii si parinti care au stat toata ziua!alaturi de prietenii de la Burda Romania( revista Ioana visul copiilor) si colegii mei de la Scoala 179 clubul de Go.
am avut expozitie, atelier de origami, cum se face hartia? atelier la care copiii au invatat sa faca hartie din foile pe care altfel le aruncau, cum se pliaza tricolul?- atelierul ce le-a facut pe mame fericite( aici copiii au lucrat pe grupa felelor si grupa baietilor- au castigat fetele), sa facem o fusta din hartie de ziar( au castigat baietii), recital de muzica japoneza cu Yumiko Matsumoto, kirigami, desen, simultan de Go. Am cunoscut-o pe Diana , o fetita pasionata de origami ca si mine si care face multe modele de ale lui Tomoko Fuse. Sper sa pliem amandoi cate ceva. Au venit noii mei prieteni de la Centrul de Studii Romano Japoneze, mai ales m-am bucurat ca a venit Andrei sa ma invete sa fac trandafirul lui Kawasaki. Cum eu nu am putut avand mana dreapta accidentata, a reusit s-o invete pe Diana.
Nimeni nu s-a plicitisit, iar mascota a fost pisica aceasta cu mustati lungi. Si m-a incantat ca am noul tricou cu I love Origami si diagrama acestei inimi pe el!
Au fost televiziuni care au luat interviuri, jurnaliti carora le-a placut ceea ce eu muncesc, copii de la SOS satele copiilor pe care eu iii cunosc foarte bine.
La final am fost surprins sa observ cum nimeni nu se dadea dus de acolo, desi strangeam , toti uitasem de foame sau sete( ne placuse mult muzica japoneza si lucrurile pe care le-am invatat astazi! chiar si cei mai mititei au reusit sa invete Go la mesele colegilor mei!
Voi pune astazi o parte din fotografii! au fost peste 100 de persoane, toata ziua! nu e rau, nu? va mai astept si altadata, mai ales intr-o zi in care sper sa nu-mi mai luxez mana dreapta, ca astazi si sa nu mai pot plia mare lucru!

2 comments:

  1. buna! f dragut ce faci, te-am vazut si la 'neatza cu razvan si dani' si am urmarit si blogul tau. o intrebare am: ai intalnit pana acum un model pt confectionarea unei sticle de bere? :D

    ReplyDelete
  2. Buna, sunt Emanuel din Focsani, am 14 ani si imi doresc din suflet sa ne intalnim pentru ca sunt un mare fan origami si in aceasi rand al tau.Daca poti sa imi dai un numar de telefon de al tau sau vre-o adresa de mess.Daca este adresa mea este (crivatemanuel@yahoo.com)

    ReplyDelete