sambata 25 aprilie la libraria Carturesti SEMINAR ORIGAMI!


dragii mei, va astept maine la ora 13.00 la Libraria Carturesti, de langa cinema Patria, la subsol, sa invatam impreuna sa facem origami!
Vom face cocori, lebede, flori si muuuulte altele!
Veniti si va bucurati de primavara!
Comunicatul de presa care apare pe mai multe canale este acesta:

Origami Story, atelier de origami ca de la pici la pici
Bogdan Ionescu prezent la prima editie a „Targului “kihi-kiha & co”


Bogdan Ionescu (11 ani http://origamibogdanionescu.blogspot.com/), a fost invitat sa sustina un atelier de Origami in cadrul primei editii a „Targului “kihi-kiha & co”. La atelier s-au inscris deja foarte multi pici, care-si doresc sa afle de la Bogdan taine ale artei plierii hartiei.
Sunteti invitati si voi impreuna cu copilasii sa participati. Intrarea este libera.

Carturesti si kihi-kiha organizeaza sambata, 25 aprilie, primul targ de lucrusoare handmade pentru copii organizat in Bucuresti. Evenimentul va avea loc in sub_carturesti, pe Arthur Verona, la numarul 13. Atelierul incepe la ora 13.00.

Bogdan nu este la prima experienta de acest gen, ci doar continua promovarea acestui hobby special , promovare inceputa sub ideea “O lume din hartie”.
Initiativei sale i s-au laturat deja GPV Mail Services, Ioana Visul Copiilor, SOS Centrul de Consiliere si sprijin pentru Copii si Parinti, Scoala Centrala.

Pasiunea lui Bogdan pentru Origami a pornit in 2003, cand a primit cadou de Craciun doua carti in limba romana despre Origami. Autodidact, el a inceput sa invete diagramele din carti, iar in ultima vreme creeaza singur astfel de diagrame. Traieste ca un japonez, doarme pe jos, iubeste Origami, ii plac chimonourile, este sponsor si voluntar al UNICEF si SOS Satele Copiilor Romania.

„Eu vad origami ca un mod de relaxare, insa si de a crea o noua lume. Pacat ca la noi in tara nu sunt mai multe astfel de initiative. Ma bucur ca am fost invitat si ca sunt deja multi participanti inscrisi. Ne vom distra foarte bine maine” a declarat Bogdan Ionescu, 11 ani, elev in clasa a 5 a.
Bogdan incearca in acest mod sa prezinte copiilor acest hobby ca alternativa intr-o lume tehnicizata.
“Bogdan este un pusti incantator, cu o privire albastra care trece dincolo de preocuparile varstei sale, cu o dorinta de a invata mereu treaza si cu mult sarm. Preocuparea sa pentru origami poate parea ciudata, in conditiile in care apetitul sau pentru role, skate-board si miscare il recomanda mai degraba catre activitati "indepartate" de migala presupusa de jocul serios cu hartia” declara Claudia Stefanescu, consilierul pedagogic al SOS Satele Copiilor Romania

Origami este arta plierii hartiei, recunoscuta in Japonia si care in timp a dezvoltat mai multe tehnici. Arta modernă a plierii hârtiei îşi datorează existenţa lui Akira Yoshizawa, care a revolutionat ORIGAMI.

„Targul “kihi-kiha & co” este primul dintr-un lung sir de evenimente de gen, pentru ca ne dorim sa punem bazele unei comunitati de handmade pentru copii. Urmatorul pas este largirea ei, prin adaugarea altor artisti plastici valorosi, care nu si-au concentrat pana acum atentia catre cei mici, dar pe care aceasta initiativa i-a cucerit deja”, spun designerii kihi-kiha.

Mai multe informatii despre munca lui Bogdan gasiti pe blogul sau http://origamibogdanionescu.blogspot.com/ ca si pe http://www.kihi-kiha-and-co.ro.


No comments:

Post a Comment