Pentru ca afara ninge si poate ca v-aati saturat de atat zapaa, va daruiesc o mare de flori.
Detalii tehnice:
Modele: Trandafiri+cale+nuferi+caldaruse+crini(ratacite si un brad ,un diamond, cateva module de morning glory/bloom, twisted) Autori: origamila, Bogdan Ionescu, anonim, oriland
Hartie: 80 gr/mp, patrate de 9/9, 15/15 si 20/20, dreptunghiuri 1/3 din A4;
Timp de realizare: am lucrat mai multe saptamani la modelele acestea(sunt doar o parte din ele)
Povestea cocorului japonez este una impresionnata si este legata de un copil, de fapt o fetita pe nume Sadako Sasakidin Hiroshima. Aceasta fetita stia de traditia populara japoneza conform careia cel care pliazao mie de cocori (senbazuru )din hartie are sansa sa I se indeplinesca o dorinta.
Insa Sadako Sasaki, care se imbolnavise de leucemie, caci avea 2 ani cand s-a lansat bomba atomica asupra orasului ei, a reusit sa plieze numai 643 de cocori.
A fost atat de cunoscuta dorinta lui Sadako de a trai si a I se indeplini dorinta, incat, in centrul orasului Hiroshima s-a ridicat un monument- statuia copilului pacii, in amintirea ei si a tuturor copiilor ucisi, ca si ea. Monumentul este reprezentat de o racheta supla, indreptata spre cer si sustinuta de trei stalpi, in varful caruia se afla statuia fetitei Sadako Sasaki purtand in mainile intinse spre cer un cocor.
Japonezii trateaza cu onoare acest monument si obisnuiesc sa lase cate un cocor origami langa statuie .
Diagrama care va va ajuta, alaturi de filmuletul de mai sus, sa pliati acest cocor este preluata de pe squidoo.com
Detalii tehnice
Model:Cocor japonez
Autor: anonim Tutorial:
http://www.youtube.com/watch?v=pXKaFs-kfl8 Hartie:
orice culoare, 80 gr/mp( tip Xerox) alba, 15/15 cm
Mi-au placut mult niste flori dintr-un catalog de gradinarit, asa ca am pornit sa le creez si din hartie! sper ca mi-au iesit cat de cat apropiate de cele naturale. Scuze pt calitatea fotografiilor, sunt facute cu telefonul.
In spatele fiecarei lucrari, in spatele fiecarei aparitii media, in spatele fiecarui atelier este multa, foarte multa MUNCA! Nimic insa nu se obtine repede, usor, fara sacrificii! in 2 ani de Palatul de Hartie am invatat ca poti atinge stelele cu zambetul pe buze, ca poti sa aduni in jurul tau prieteni buni, adulti si copii, toti dornici sa rada, glumeasca, sa fie fericiti alaturi de origami. Va doresc spor la pliat tuturor!
Fluturele prezentat mai sus este un model clasic al "tatalui" origami- Akira Yoshizawa. El este si simbolul Societatii Internationale de Origami din Tokio.
Pentru a usura realizarea lui iata si cateva detalii tehnice :
Detalii tehnice
Model:Fluture
Autor: Akira Yoshizawa
Tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=DZrAyhtyFZ4
Hartie: orice culoare, 80 gr/mp( tip Xerox) alba, 15/15 cm
cateva ipostaze din spatele emisiunii de astazi, al carei film am sa-l pun imediat ce il obtin. 10Tv are o echipa de oameni tineri si foarte buni! Fanii faceau poze lucrarilor mele!pe drum spre plecare deja masinistii si operatorii cereau hartie sa faca trandafiri origami :))
Dragii mei, din nou am petrecut duminica cu prietenii de la WWF, cunoscuti si ca asociatia PANDA. Am facut origami, alaturi de copii minunati, de parinti deschisi si intelegatori. Chiar si multi adulti au invatat de la mine origami. Ne-am distrat cu concursuld e broaste saltarete. Eu unul m-am simtit grozav, am invatat chiar sa plantez busuioc si salata verde( abia astept sa vad cat de repede rasar plantutele). In timpul atelierului, o echipa de filmare de la 10 TV a venit sa afișe cat mai multe despre Palatul de Hartie si pasiunea mea: origami.Iar maine,d e la ora 17, in direct pe 10TV, in cadru emisiunii Mbela Ciao, veti auzi mai multe. Spor la pliat , prieteni!