maine la Baby Expo, la standul revistei IOANA

dragii mei, maine de la ora 11, la Baby Expo, in Sala Polivalenta, la locul de joaca pentru copii amenajat de revista Ioana veti putea sa oferiti un "Martisor de Ziua mamei" facut din hartie reciclata, in stil origami.
Va asteptam pe toti!

Vii si tu? poti fi voluntar? poti fi sponsor?

http://www.prwave.ro//images/stories/loredana/cristiana/o_lume_din_hartie_origami.pdf

Origami recicleaza! eu fac la fel!
iata ce am realizat pentru mama( intai din revistele ei vechi am facut un cocor zburator, apoi am facut pentru ea flori, pe care le-a pus intr-o vaza reciclata si ea dintr-o sticla de suc de rosii)


Nu a iesit minunat?


despre ce poate face Origami in viata unui om!

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/origami_i_a_salvat_viata_56208.html

cum se face?totul porneste de la o bucata patrata de hartie.
nu ai nevoie de lipici, doar de o foarfeca..si poti face lucruri minunate!

Apoi incepi sa indoi, sa pliezi, sa intorci!

incerca si tu!


SCURT ISTORIC ORIGAMI

Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creature vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte.
Lumea artelor tradiţionale japoneze a reprezentat întotdeauna, pentru occidentali, o fascinaţie, iar discipline precum ikebana- arta aranjarii florilor, chanoyu - ceremonia ceaiului, origami - arta plierii hartiei si multe altele au simbolizat elemente ale frumuseţii şi perfecţiunii japoneze.
Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care aresensul de “a îndoi” şi kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata.
Istoricii nu au stabilit cu exactitate dacă istoria origami începe în China sau în Japonia. Unii susţin că origami a aparut în China imedat după inventarea hârtiei şi că a fost dus în Japonia de către călugării budişti. La origini, origami era o tehnică de împăturire a hârtiei pentru diverse ritualuri. Aşa numitele noshi - modalitaţi de a împături daruri, de obicei daruri de flori către zei. Începând cu aproximativ secolul întâi al erei noastre, momentul când se presupune că a fost inventată hârtia în China, oamenii acelor meleaguri au îndoit hârtia în diferite forme şi scopuri.
Dar, în Japonia secolului al VI-lea hârtia era un material rar şi preţios, astfel plierea hârtiei a fost practicată la început doar de către familiile nobiliare. Dezvoltarea comerţului a dus la răspândirea hârtiei în Japonia, iar origami a devenit o artă accesibilă atât celor bogaţi cât şi japonezilor obişnuiţi. Datorită specificului culturii japoneze, care sublinia respectul pentru cruţarea naturii, practicanţii nu au uitat niciodată să economisească până şi hârtia folosită în arta origami, astfel rezultând impresionante modele miniaturale de origami.
În secolul al XVI-lea origami pătrunde în Europa, în Franţa şi în Spania, sub forma unor mici păsări de hârtie, cu numele de Cocotte şi, respective, pajarita.
Arta modernă a plierii hârtiei îşi datorează existenţa lui Akira Yoshizawa, cel mai influent şi prolific artist japonez de origami al secolului al XX-lea. Începând cu anii ’30, Akira Yoshizawa a creat sute de modele inspirate din viaţa de zi cu zi. El, împreună cu americanul Sam Randlett, sunt creatorii sistemului de învăţare a artei origami bazat pe simboluri convenţionale şi scheme din linii continue, întrerupte şi săgeţi.
Arta origami a fost introdusă în Europa în secolul al XII-lea, primind, cu timpul, o formă distinctă de cea tradiţională japoneză.

Sa ma prezint!


Dragii mei vizitatori, am scris cateva cuvinte despre mine la profil, insa acum voi mai scrie cate ceva:

Sunt un copil absolut obisnuit, am invatat singur sa fac Origami, din clipa cand mama mi-a daruit de Craciun in 2003 doua carti.

Iubesc mersul cu rolele, Heelly's si skateboard, imi place scoala.

Iubesc serialele de desene animate.

Zodia mea? Pesti

Mancarea preferata?fast food.....stiu ca bunicii nu-i place!